Szczegóły przepisu

Zobacz jak przygotować kolacje dla dwojga lub ciekawy, rodzinny obiad

Zupa miso na bazie bulionu dashi z glonami wakame, prażonym sezamem i tofu

Miso to tradycyjna japońska zupa, spożywana niemal codziennie przez Japończyków, nie rzadko również na śniadanie. Pochodzenie Miso jest prawdopodobnie Chińskie a zupa gotowana jest od ponad 2500 lat! Ten przepis przekazujemy wam w bardzo tradycyjnej odsłonie, gdyż zupę, która ma takie dziedzictwo trudno jakoś poprawić. Lepsze wrogiem dobrego? W przypadku miso jest to prawdziwe jak chińskie mądrości życiowe… czy japońskie? Smacznego!

UGOTUJĘ TO
Czas przygotowania 30 min.
Skala trudności
Typ dania Kuchnia Japońska
Autor przepisu

Piotr Bruś-Klepacki

Chcesz otrzymać ten przepis z pełnymi instrukcjami? Zostaw nam maila, prześlemy :)
Musisz uzupełnić wymagane pola aby otrzymywać od nas maile :)
zapisz
Oświadczam iż, zapoznałam/em się z Regulaminem usługi Newslettera i akceptuję jego postanowienia. *
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowej kierowanej do mnie przez COOKUP BOX Sp. z o.o. za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej zgodnie z przepisem art. 10 ust 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 144 z 2002 r. poz. 1204).
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez COOKUP BOX Sp. z o.o. w celu realizacji zamówienia, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. 101 z 2002 r. poz. 926 ze zm.). Poinformowano mnie o prawie wglądu do treści moich danych osobowych oraz ich poprawienia. *
Podanie danych jest dobrowolne. Administratorem danych osobowych jest COOKUP BOX Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności.
Dziękujemy, przepis będzie za chwilę na Twojej skrzynce.