Japońskie Donburi z bok choy, czarnym ryżem i słodkim ziemniakiem w tempurze

Szczegóły przepisu

Zobacz jak przygotować kolacje dla dwojga lub ciekawy, rodzinny obiad

Japońskie Donburi z bok choy, czarnym ryżem i słodkim ziemniakiem w tempurze

Wyruszmy w podróż do dalekiej Japonii! Kuchnia tego kraju często wydaje się skomplikowana i niedostępna, dziś Ci ją przybliżymy :). „Donburi” to rodzaj dań opartych o składniki warzywne i ryż, które można uzupełnić rybami, mięsem, czy jajkami. W naszej kompozycji czarny ryż z bok choyem spotykają się z orientalnymi grzybami shiitake i rozgrzewającą rzodkiewką daikon. Smaki te kontrastują ze słodkimi batatami w tempurze, które uzupełniają tę potrawę.

Brzmi smakowicie i… skomplikowanie? Przekonaj się jak łatwe i przyjemne będzie gotowanie z Cook Up Box:)

UGOTUJĘ TO
Czas przygotowania 45 min.
Skala trudności
Typ dania Kuchnia Japońska
Chcesz otrzymać ten przepis z pełnymi instrukcjami? Zostaw nam maila, prześlemy :)
Musisz uzupełnić wymagane pola aby otrzymywać od nas maile :)
zapisz
Oświadczam iż, zapoznałam/em się z Regulaminem usługi Newslettera i akceptuję jego postanowienia. *
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowej kierowanej do mnie przez COOKUP BOX Sp. z o.o. za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej zgodnie z przepisem art. 10 ust 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 144 z 2002 r. poz. 1204).
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez COOKUP BOX Sp. z o.o. w celu realizacji zamówienia, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. 101 z 2002 r. poz. 926 ze zm.). Poinformowano mnie o prawie wglądu do treści moich danych osobowych oraz ich poprawienia. *
Podanie danych jest dobrowolne. Administratorem danych osobowych jest COOKUP BOX Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności.
Dziękujemy, przepis będzie za chwilę na Twojej skrzynce.

W tym przepisie używamy

Czarny ryż
Bok Choy
Jajko z wolnego wybiegu
Rzodkiewka daikon
Grzyby shiitake
Słodki ziemniak
Sos mirin
Sos Sambal Oelek
Imbir
Sos sojowy
Mieszanka tempura