Twórcy Przepisów

Twórcy Przepisów

Zobacz kto przygotowuje dla Ciebie przepisy do CookUp BOX-a.

Jagna Niedzielska

Szefowa kuchni grupy kulinarnej Tygiel. Doradca kulinarny – pomaga w powstawaniu restauracji i poprawia funkcjonowanie już istniejących. Uzależniona od aktywności fizycznej. Uwielbia gdy w daniach mieszają się smaki, faktury i kolory, dlatego wybrała i specjalizuje się w kuchni hawajskiej, gdzie tradycyjne, rajskie przepisy łączą między innymi smaki Japonii, Chin, Tajlandii, Filipin, czy Portugalii. Propaguje kuchnię No Waste Food- uczy jak gotować, by nie marnować.

Tygiel

Maciej Bartkowiak

Specjalista od kuchni Południowej Azji. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Maciej odpowiada za oryginalne, tajskie przepisy w CookUp Box.

Michał Orłowski

Swoje doświadczenie zbierał w wyróżnianych restauracjach Sydney, mimo tego wiele inspiracji czerpie ze Skandynawii.

Yeunsu Lee

Yeunsu Lee. Koreanka urodzona w Seulu. Gotowanie od zawsze było częścią jej życia. Gdy była dzieckiem jej rodzice prowadzili własną restaurację przez ostatnie 10 lat kierowała i była szefem kuchni restauracji PLATOON w Seulu, a obecnie pełni tą funkcję w warszawskiej restauracji Koreanka.

Restauracja Koreanka

Tomasz Królikowski

Związany z kuchnią od kilkunastu lat. Swoją przygodę kulinarną rozpoczął w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce, skąd trafił do Mediolanu, by uczyć się od światowej sławy szefów kuchni. W Londynie gotował w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library. Niezwykle ambitny kucharz, który nawet w prostych smakach szuka czegoś wyjątkowego. Kocha sezonowe i lokalne produkty, z których tworzy oryginalne dania łącząc tradycyjne techniki z konceptami nowoczesnej kuchni europejskiej.

Michał Lachur

Miłośnik zdrowego jedzenia, który pasję do gotowania zamienił na 93m2 świeżych pyszności. Właściciel Organic Corner – Food Store & Bistro, gdzie znaleźć można ponad 500 certyfikowanych, ekologicznych produktów pochodzących prosto z rolniczych upraw. Doskonałe miejsce na kawę, śniadanie i szybki obiad, gdzie Michał, jako szef kuchni, serwuje sezonowe dania – surowe pierogi z buraków, pomidory nadziewane hummusem, zupę z pieczonej papryki i wiele innych. Smakosz światowej kuchni wegańskiej, który wyznaje filozofię slow food. Prywatnie pasjonat biegania, jęz. jidysz i medycyny żywienia.

Organic Corner - Food Store & Bistro

Piotr Bruś-Klepacki

To właśnie fotografie jego dań trafiają najczęściej na strony KUKBUKa – jednego z najpopularniejszych i najbardziej poczytnych magazynów kulinarnych w Polsce. Doskonale łączy ze sobą smaki, choć sam podkreśla, że na talerzu najważniejsza jest dla niego… szczerość. Kocha kuchnię etniczną, a swoje doświadczenie zdobywał w topowych restauracjach – londyńskiej L’Autre Pied, Sowa i Przyjaciele z Andrea Camastra (zdobywca 2. gwiazdki Michelin w Polsce), Boscaioli pod okiem włoskiego szefa kuchni Andrea Carrillo oraz w restauracjach Agnieszki i Marcina Kręglickich. Autor przepisów, których ilość trudno policzyć i zdjęć, które sprawiają, że od razu stajemy się głodni. Gdy nie gotuje, pomaga przyszłym kucharzom i restauratorom w realizacji ich kulinarnych marzeń.

Pyszna galeria naszych klientów

Kiedy gotujesz takie potrawy, inni chętnie je zobaczą. Podziel się dodając #cookupbox na instagramie :)

Pssst – zobaczymy tylko zdjęcia z kont publicznych